Vakbeurs voor
onderwijsinnovatie en ict

De IPON Leermiddelenbeurs 2018
Tijdens de IPON Leermiddelenbeurs 2018 staan de ontwikkelingen op het gebied van leermiddelen en de producten en dienstverlening van educatieve uitgeverijen centraal. Gepersonaliseerd leren, digitalisering, opbrengstgericht werken, learning analytics, toetsen (en de relatie met lesgeven en leermiddelen), ouderbetrokkenheid en ontwikkeling van jongeren. De IPON Leermiddelenbeurs 2018 wordt georganiseerd in samenwerking met de GEU

Programma IPON Leermiddelenbeurs 2018
Het programma bevat een mix van onderwerpen, die spelen binnen het PO, VO en MBO. Het programma is aansprekend voor de verschillende functieniveaus op scholen. Het evenement biedt een diversiteit aan onderwerpen, die raken aan leermiddelen, digitalisering en ontwikkeling op scholen.  De workshops en presentaties van de leermiddelenbeurs en welke verzorgt zullen gaan worden door alle educatieve uitgevers zijn te vinden in de drie  leermiddelentheaters in hal drie.

Voor wie? 
De IPON Leermiddelenbeurs 2018 richt zich op leerkrachten/docenten in het PO, VO en MBO en schoolleiders en managers, die zich bezighouden met selectie/keuze van leermiddelen of het opstellen van leermiddelenbeleid.

IPON Expertise Summit
Donderdag 8 februari 2018 
Tijdens IPON 2018 vindt ook Expertise Summit 2016 plaats. Dit programma binnen IPON  2018 is gericht op het bestuur, directie, managers en schoolleiders. Deelname aan de Expertise Summit 2018 levert waardevolle informatie op voor scholen. Het doel van de Expertise Summit is om scholen en besturen meer inzicht te geven in de stand van zaken op het gebied van de visie op onderwijs, ondersteuningsbehoeften en ambities van zowel leerkrachten als schoolleiders.

 

IPON StartUp Plein 

Binnen het IPON StartUp Plein stellen zich aan u voor ; de nieuwste en meeste innoverende onderwijs start ups van dit moment!   Het  IPON StartUP plein staat onder coördinatie van Louis Hilgers en Tessa van Zadelhoff.

Gewoon Speciaal – Woensdag 7 februari  2018

Tijdens de IPON natuurlijk ook weer aandacht voor het speciaal en passend onderwijs. Deze zogenaamde mini conferentie is gericht op professionals uit het reguliere en speciaal onderwijs. De conferentie staat onder auspiciën van Thierry Koningstein en Elle Peters van het platform Gewoon Speciaal ICT en het Expertise Centrum speciaal onderwijs.

 De IPON Awards 2018

De IPON Awards 2018 De IPON awards stimuleren het bedrijfsleven om producten te vernieuwen en te verbeteren. Met behulp van de Awards kan het onderwijs op een originele manier kennismaken met leveranciers en digitale schoolborden, e-learning, educatieve software, ict – beheer, outsourcing en veel meer. Het vakblad Vives, besteedt het gehele jaar door aandacht aan de winnaars van de IPON Awards. De IPON Awards worden geïnitieerd rondom alle gebieden van ICT binnen het onderwijs, te beoordelen op gebruik, originaliteit, ontwerp, toegankelijkheid en prijs. De professionele en onafhankelijke jury maakt de genomineerden bekend, hierna worden ze verder beoordeeld.

Het Leren van Nu Plein

Het leuke van het Leren van NU Plein  is dat kinderen vanuit het PO,VO en MBO onderwijs gedurende de dag aan de slag gaan met de nieuwste leermiddelen van de uitgevers. U als bezoeker krijgt daarmee de unieke mogelijkheid om mee te kijken en/of vragen te stellen aan de begeleiders. Dus niet alleen maar folders ophalen, maar ook reallife bekijken hoe een les vorm krijgt.

 

Klas voor de toekomst

Als bezoeker kun je over de schouders van leerlingen meekijken en ervaren hoe we onderwijs van de 21ste eeuw verder vorm gaan geven. Toonaangevende educatieve partijen en bedrijven gaan met leerlingen aan de slag met innovatieve producten. Zo kunnen we leerlingen bijvoorbeeld zien werken aan de LEGO Education leerlijn en SmartGames. Kids-F en Klassehout demonstreren een moderne inspirerende leeromgeving. Samen met Prowise laten we een all-in one oplossing zien met touchscreens en all-in one pc’s. Als nieuwe trend geven we ook een inkijkje in het nieuwe bewegend leren met de Deskbike. De klas voor de toekomst staat onder auspiciën van Johan Hof van OBS West te Capelle aan den IJssel.

 

De IPON Keynotes

Op het grote podium van de Kennis Arena zullen dagelijks inspirerende keynote sessies plaatsvinden. De keynotes worden november 2017 bekend gemaakt.