Vakbeurs voor
onderwijsinnovatie en ict

Jury IPON Awards 2018

Louis Hilgers – Juryvoorzitter

Start onderwijs carrière op Curaçao: Basisschool  later als docent Lichamelijke opvoeding MAVO. Sinds eind tachtiger pionier op het gebied van ICT-in/en-onderwijs met een voortdurende passie voor innovatie (Educos.nl). Uitvoering opdrachten van het Ministerie van Onderwijs en landelijke onderwijsorganisaties.  Voor Kennisnet.nl gedurende >10 jaar hoofdredacteur van de ICT-nieuwsbrieven Primair en Voortgezet Onderwijs.

Projecten: Internetwoordenboek.nlSMS-taal.nlGrassrootsCuracao.com. Initiatiefnemer  BoekTweePuntNul.nl (co-creatie en crowdsource-publicatie), Initiatiefnemer en hoofdredacteur ICT-in/en-onderwijs nieuwssite ICTnieuws.nl, Winnaar van SIDN Award 2011 -  categorie De Kracht van Netwerken. Jurylid Innovative Teachers Awards (Microsoft), Cos Awards en de Gouden Duim. Negende keer voorzitter  IPONAwards.nl. Founding Father en realisator van de Reisgids Digitaal Leermateriaal. Inmiddels >45  jaar bezield onderwijsman.

contact: W Educos.nl E info@educos.nl  T  @louishilgers F louishilgers

 

Mary Berkhout – jurylid voor de IPON Mediawijzer.net Award

Mary Berkhout is sinds 2009 de programmamanager van Mediawijzer.net, een netwerkorganisatie met meer dan 1000 leden, gericht op het mediawijzer maken van de jeugd en hun sociale omgeving. Mediawijzer.net ondersteunt het netwerk met campagnes, onderzoek en projecten en is een initiatief van Beeld en Geluid, ECP, Kennisnet, NTR en Koninklijke Bibliotheek. Ze is opgeleid tot industrieel ontwerper aan de TU Delft, richting bedrijfskunde. Ze startte met een eigen bureau in grafisch/industrieel ontwerpen. Daarna werkte ze lange tijd bij KPN in diverse managementfuncties in de marketing en innovatie van mobiele ict diensten. In die tijd ontstond haar warme belangstelling voor de impact van nieuwe vormen van media op ons dagelijks leven en vooral op de jeugd. Bij Mediawijzer.net geeft ze hier dagelijks vorm en inhoud aan.

contact: W mediawijzer.net E  mary.berkhout@mediawijzer.net T @MaryBerkhout

 

Marije Smit – Primair Onderwijs

Marije Smit is sinds 2000 werkzaam in het onderwijs (groep 1 en 2). Ze heeft sinds 2006 een digibord in haar klas. Haar Yurls-pagina, www.marijeandringa.yurls.net, wordt inmiddels door veel docenten gebruikt. Ook heeft Marije inmiddels een eigen website www.jufmarije.nl, met voornamelijk digitale materialen die voor iedereen bruikbaar en toegankelijk zijn. Momenteel werkt zij als bovenschools ict-coördinator bij de VCPO in Noord Groningen en sinds 2011 is ze ook eindredactrice van de Kleuter Nieuwsbrief van POLS Netwerk. Daarnaast is Marije auteur en workshopleider bij de Kleuteruniversiteit.

contact: W jufmarije.nl E  m.smit@vcpong.nl T @smit_marije

 

 Karin Winters – Algemeen

Van 1999 tot 2010 werkzaam in het MBO. Na omzwervingen sinds oktober 2014 in de commerciële onderwijsmarkt en maakte de stap naar zelfstandig ondernemerschap. In september start in deeltijd als docent bij een Hogeschool om daar met didactisch inzetten van ict en een onderdeel uit de minor “gamification” aan de slag te gaan. Hoofdredacteur Vives Magazine / Student in Master Leren en Innoveren (onderzoek naar het vergroten van mediawijsheid leraren m.b.v. van een bordspel) / initiator van www.onderwijswijven.nl / Initiator van www.onderwijsmoment.nl / Beheerder van www.edubloggers.nl  / Edublogger op www.karinblogt.nl Co-Auteur van BoekTweePuntNul en HandboekTweePuntNul, Codeklas

contact: W karinblogt.nl E karinwinters@gmail.com T @karinwinters

 

Pim Staals  – Primair onderwijs

29 jaar en sinds 2009 werkzaam in het onderwijs. Tot 2016 docent groep 8 op basisschool de Pionier in Valkenswaard. Daar specialiseerde hij zich in projectmatig onderwijs en zelfgestuurd leren. Met het door hem ontworpen taalproject de Pionier Koerier behaalde hij diverse (inter)nationale successen en kenmerkt de wijze waarop hij onderwijs vormgeeft. In 2016-2017 maakte Pim de stap naar het voortgezet onderwijs gezet waar hij als docent Nederlands werkzaam is op het Were Di Drie in Valkenswaard. Deze school kenmerkt zich door een leerlinggestuurde vorm van onderwijs waarbij leerlingen, in een projectmatige en vakoverstijgende leeromgeving, veel (keuze)vrijheid krijgen. Pim heeft in 2017 de master Leren & Innoveren met succes afgesloten en geeft geregeld presentaties aan scholen over hoe zij theoretische denkbeelden om kunnen zetten naar de vernieuwende onderwijspraktijk.

contact: E sts@sgweredi.nl T @PStaals

Marc Dietzenbacher – Middelbaar Beroeps Onderwijs

In 2000 gestart in het onderwijs als docent Verpleegkunde bij ROC Leeuwenborgh. Tijdens een project waarin het verpleegkundig vaardigheidsonderwijs deels werd gedigitaliseerd met instructievideo’s en zelfstudiemodules is hij overgestapt naar de Dienst ICT. Hier houdt hij zich sinds 2009 bezig met het verbinden van onderwijsbehoeftes met leertechnologieën. De digitale beveiliging van de examenlokalen en de implementatie van Kurzweil zijn enkele van zijn resultaten. Daarnaast verzorgt hij binnen ROC Leeuwenborgh diverse scholingen en trainingen op het gebruik van digitale didactiek aan docenten. Recentelijk heeft hij samen met enkele collega’s het Leeuwenborgh i~Lab vorm gegeven. Marc is namens ROC Leeuwenborgh ambassadeur van het saMBO-ICT netwerk.

contact E m.dietzenbacher@outlook.com T @mdietzenbacher L /mdietzenbacher/