Vakbeurs voor
onderwijsinnovatie en ict

IPON 2016 Gepersonaliseerd leren

Iedere leerling leert anders. Dat betekent dat de onderwijs- en ondersteuningsbehoefte per leerling anders is. Het onderwijs biedt ruimte voor differentiatie; geen standaardisatie maar personalisatie.

Je bent overtuigd van het nut van gepersonaliseerd leren, maar je weet nog niet goed op welke manier je zelf aan de slag kunt? Technologie kan allerlei verbanden leggen die voor ons mensen te ingewikkeld en uitgebreid zijn om te overzien. Welke initiatieven zijn er al en waar moet je rekening mee houden?

IPON 2016 zal er alles aan doen u als onderwijsprofessionals aan hand te nemen waarbij we het congres programma zo in richten dat u antwoorden krijgt op deze vraag en meer.

Heeft u als onderwijsprofessional al veel kennis en ervaring opgedaan binnen uw schoolomgeving. Dan nodigen wij u graag uit om uw case met uw collega’s te delen tijdens de IPON 2016. U kunt dit doen door uw paper/case aan te melden. [zie daarvoor homepage rechtsboven de groene button] . De IPON programmacommissie zal daarna gaan beoordelen of uw bijdrage past binnen het programma van de IPON 2016.

    

Dag 1                                              Dag 2

IPON is aangemeld en gevalideerd door Register Leraar. Dit betekent dat u met een bezoek aan het congresprogramma van de IPON  formeel werkt aan uw professionalisering. Het staat voor een studiebelasting van 6 uur en het geeft aan dat de kwaliteit van het programma voldoet aan de eisen van het register. Tijdens het bezoek aan de IPON kunt bij de informatiebalie uw certificaat afhalen.

Innovatie school en omgeving

Leermiddelenbeleid

Mediawijsheid

Communicatie school – leerling – ouders

Ouder en/of leerlingparticipatie

Het gebouw – duurzame school

Werken in de cloud

ICT infrastructuur

Software

Informatiemanagement

Anytime anywhere learning / elektronische leeromgeving

Passend en speciaal onderwijs 

Innovatie in de klas

MOOC

Nieuwe educatieve methodes

Zelf arrangeren

Tablet – laptop Onderwijs

Digiborden – touchscreens

Flipping the classroom

BYOD

Innovatie in het onderwijs

Het leren van de toekomst

ICT bekwaamheid / professionalisering

Internet of Things

Domotica

3D Printing, Simulatie

Fablabs

Gamification en Augmented reality

Learning analytics

Digitaal toetsen

Social Media